Meteen naar de inhoud

Training Ecolab Nieuwegein 29-03-2024

Training 29 maart Ecolab Nieuwegein

Vandaag zijn we te gast op het terrein van Ecolab in Nieuwegein. Guus van Laere, Property Manager van Ecolab Nieuwegein heeft dit voor ons mogelijk gemaakt. Voorheen was dit een fabriek voor zeep zoals Persil. Het terrein bestaat uit leegstaande fabriekshallen, kelders en een wirwar van ruimtes wat ideaal is voor het trainen van reddingshonden. We zijn dan ook erg blij met de uitnodiging om op de locatie van Ecolab in Nieuwegein te komen trainen.

We verzamelen om 10.00 uur en na een korte voorbespreking gaan de eerste twee zoekteams aan de slag. Een team gaat binnen opzoek naar al langere tijd vermiste slachtoffers (dit bootsen wij na met afgestaan menselijk weefsel in potjes) en een ander team start buiten en gaat opzoek naar een levend slachtoffer.

In dit geval is dit Lotte-Sophie van Engelen. Een vrijwilliger die ons vandaag ondersteund als slachtoffer zodat wij allemaal met onze honden kunnen trainen. Lotte volgt een opleiding bij Yuverta (www.yuverta.nl/mbo/richtingen/dier/werkhondenprofessional/), een instituut waar zij een opleiding volgt als Werkhondenprofessional.

Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger (ondersteuner) te worden bij het VRT geef ons dan even een belletje. Heb je iets met honden of volg je een opleiding waar je studiepunten kunt vergaren in een soort stage, dan ben je meer dan welkom om ons een paar dagen per jaar te vergezellen. We hebben diverse rollen waar je je als vrijwilliger op kunt vastbijten. (Wetrainen bijna elke week ergens in midden Nederland op diverse locaties).

Tegen de middag houden we een korte lunchpauze. Tijdens de lunch evalueren we de training van vorige week waar wij met een andere vereniging samen optrokken om van elkaar te leren.

Na de lunch besluiten we om alleen nog maar binnen te trainen. Lotte wordt goed verstopt ergens in een van de hallen en op diverse plekken wordt materiaal verstopt om overleden slachtoffers te simuleren. Het is elke keer weer enorm gaaf te zien hoe diverse honden omgaan met geur, locatie, wind of tocht en steeds weer met een positief resultaat de training afsluiten.

Tegen 15.00 uur is het mooi geweest. De honden zijn moe en iedereen gaat met een tevreden gevoel naar huis. Lotte, enorm bedankt voor de gezelligheid en je inzet. Guus, bedankt voor het mogelijk maken dat wij gebruik konden maken van deze bijzondere locatie. Hopelijk tot snel ziens. Volgende week mogen we weer op pad naar een bijzondere locatie

Geef een reactie